Tuesday, March 25, 2014

Misi diet 1 -perbandingan

Dulu dan kini

Misi dietku

Assalamualaikum...

Selamat kembali...fewwwww
Dah bersarang dah behabuk dah bekabuk dah blog ni bru nk update..
Biasalah bz mnstudentkan diri ini...

Ok ok ok back to our title...cewah...hahaha..

Nak cite cikit sal dietku ini...sebenarnya dah lbh kurang 6 bulan la ak strt die..
Strting berat 65 kg ok...65kg..haha..giler berat kn...

First misi diet ni tu jga badan almaklum la tak lma lagi nak kawen kan..tet tet tet...hahaha..xde la memain je...ak strt dgn kurangkn makan nasi..jgn bhnti trus tau bhya..tp kurangkan..lbhkn mkn syur dan minum air...
Makan salad boleh mngurangkan rse lapar...
Biasanya aku buat salad buah atau salad ayam..

Lastly, dgn berkat usaha kurangkn makan jogging every weekend n kegigihan...tut tut tut ....

Finally my current weight is 58 kg....7 kilo ok trn tanpa ubt smpingan..hanya dengan berkat usaha yg gigih....

Tuk sihat ne gigih xputus asa...now im happy girl....

Ok next time update gegambo ye... Muah
XOXO

Monday, April 30, 2012

aku telah jatuh cinta

Salam.dah lame kan x update..
Rndu sesangat..
Huhu..xsangka aku blah jatuh cinta..
Aku xtau perasaan die cmne..
Tp xpe..aku lbh suka pndamkan shja..
Aku xnak nanti akn tpts lak psahabatan ni..
Tp serius aku sangat2 sayaanglan die.
Smoga die pom ad perasaan yang sama sprti aku..
Insyaallah...
Sape die bio ak j lah yg thu..
Huhu...

Wednesday, October 26, 2011

beUtiFuL DinnEr



 hai......
ni seba sedikit gambarku yang terbaru......







  harap2 korang suka..:)

Monday, August 15, 2011

NO HEART


bila hati dah xleh nk buang rasa sayang itu..
sangat sakit kan..

tapi ni bukan kisah aku..


kisah teman ku....

to be continue.....

Thursday, August 11, 2011

PUASA

helo..
hai...
ayo yo..
dah lme kan saya xupdate blog
tidak berkemsempatan untuk buat semua tu kan.
lately asyik bz ngan assgment n claz j..
xthu nak curah ape ni...
nak ckap saya sayang korang j..hehe
teruskan la baca blog n follow saya tau..
bye2..
to be continued...

Friday, June 17, 2011

Desir Membisik

pertama kali ku melangkah menongkah arus..
melalui laluan yang sempit....
ku mencari-cari...
akhirnya ku temui...

pertama kali ku menatapmu..
dengupan jantungku laju..
teruk, lemah, cair...
ku mampu lalui...

pertama kali ku dengar gemersik suaramu..
meruntun hatiku..
sanubariku...
kasihku...

lirikan matanya...
senyumnya..
tawanya....
mengusikku ke dalam angan-anganku...

baunya..karismanya..
kekal tersemat...
seakan bau yang paling harum untuk di ingati..
xseharum escada,gucci atau polo sekalipon..

semua tentangnya masih segar di ingatnaku..
aku xmampu mengingatinya..
luluh benar..
gentar..

andai masa dapat ditentukan..
aku akan memilih untuk menemuinya lagi..
walaupun berselisih bahu..
itu sudah cukup memadai..

semua tentangnya sentiasa menghiasi ruang dalam hati tika hatiku berduka..
aku ku ingati tentangmu walaupun masa yang diambil untuk mengenalimu hanya sedetik..
akan sentiasa tersemat di hati ini...
walaupun ini mustahil untuk diungkapkan...
akan ku kenang dirimu selalu...
CINTA SEDETIKKU...