Tuesday, February 22, 2011

Fail

sangat sedih hari nie..forum kitorang dikritik x buat cukup preparation oleh madam tersayang..kitorang rase down sangat...
tapi xpelah bende dah lepaskan xleh nk putar balik waktu..
janji kita belajar dari ape yang kita buat silap..
orang yang berjaya adalah orang yang belajar daripada kesilapan..betol x??? yang penting kita have fun..
xde ape yang nk dikongsikan sangat la..huhuhuhu..
k lah jupe lah wahai belogku...

Saturday, February 19, 2011

Hari Cik JOyah..

alamak ai..balik2 nie terus update belog tau..xsabar2 nk cite nie..wahahaha...kitorang satu kampus nie baru je balik dari CDO(campus day out la)..huhuhu..berkenaan ngan title kat atas 2...amboi hai..ramai la pulak panggil kau cik joyah hari nie..nie adalah gara2 semalam la kitorang tengah prepare untuk CDO 2..aku nie baru j balik dari jalan2 da..ECM n MEGAMALL...huhuh..bez tau..n then,sampai2 doirang tgh buat itu ini la..aku nie xtau ape2 tnya la apa yang nk d buat esk itu ini n so on..n then diorang cakap aku ni bnyak mulut,,it mean banyk tnya n kepoh la..hahaha..aku pum xsangka tau aku macam 2..

nie k calon2 bibir cik joyah kita..hahahhaha..no way...

jeng jeng jeeeeennnng..ape yang aku cite tadi ek??lupe sudah la..hehehe..
oh pasal joyah 2 yer..kehkehkeh..ad j bnde yang menggangu masalhnya nie..aduyai..almaklumlah bz skrang buat journal j..kahkahkah..
berbalik kepada cerita kitai ni tadi ni hah..panggilan joyah sport untuk aku 2 lekat sampai arini ni..sampai CDO ni skali..n semua owg laki pom panggil aku cam2..rase cam glamor lak..hahhha..daaaaaaa..hihih..tapi perkara yang berlaku arini sangat2 have fun...group kitorang dapat tema SPONGEBOB..mmg perangai pom macam budak2 la..kitorang punya cHEEr sangat2 la bez..tapi rezeki ALLAH bagi dapat no 2 j..ad lagi yang lbh bagus(dgn nada xpuas ati)huhuhuhu...tapi syukur j lah..
nie lah kenangan aku bersama LAW F
CUtekn?????jgn jeles..
semua buat muka cute..dah sememangnya kiut kan.!!!!
nie la muka2 suke sangat ambik gmbar ade muka die..:P

nielah kisah untuk joyah arini..bnyak lagi journal nk tulis ape yang berlaku arini..almaklumlah mulut kepoh..internet bergerak..hahahhaha...:P
tapi satu la nk nasihatkan..kita ni kepoh,kepoh jugak tapi jangan sampai menyakitkan aty owg..k gane op???kehkehekehkeh........salam

Thursday, February 17, 2011

cinta

korang ada cinta???pernah bercinta???pernah mencintai n dicintai???aku?? korang tnya aku ker???hahahahahahahahaha....of course la pernah..(dengan perasaan bangga)..hahahhahaahahaha... 

tapi kan korang..korang rase cinta nie boleh buat kita bahgia k sengsara?..(aku tanya can nie bukan aku heart broken skrg k.) 

aku rase kan sometimes lau kite terlalu percaya kan cinta nie xboleh jugak..cam ernah terjadi kat kawan aku la nie..die nie terlalu sangat percaa pada makwe die 2..dalam kata lain sayang sangat la makwe die 2..walaupun dah banyak kali dah dikecewakan makwe die 2 tapi still lagi terima makwe die 2..korang xrase die 2 mereng k???hahahaha..cinta kan..first time diorang kapel since form 3 la..tapi lps 7 month diorang putus coz awex die 2 jatuh cinta kat jantan lain...(lelaki n sampai masuk wad n xlulus exam SPM sebab pompuan 2)..bukan islam pon lelaki 2..tapi aku 6pak pempuan 2 hepi j ngan lelaki 2..tapi yang sengsranye kawan lelaki aku nie..aduhai puas aku pujuk dah suh cari pengganti ta[i xnak coz sayang gila babeng r kat pempuan 2..aku tengok die pom naik bengang...tapi kan hubungan ex-makwe die 2 xkekla coz lelaki bukan islam 2 mati excident..(xpekan sebut mati coz die bukan islam..)..pompuan 2 cari balik la kawan aku nie..ceh kononnya mintak simpati balik la..cozkate kesunyian...tolol la kawan aku nie..layan j..aku pejam kan mate j lah..xpe agi..
n then,minah 2 pasang dua pulak kapel ngan jantan lain yang lebih muda(mmg dasar pempuan yang xcukup ngan satu lelaki daaaaa)...dah buat hal lagi dah..putus lagi..kali nie ugut2 nk bunuh diri pulak la lelaki n..ceh sebab cinta kot nak bunuh diri aku kate xpayah..aku nasihat la yang ko nie xde otak n xde agama k nak pikir nk buat perkara cam 2..kerna pempuan 2 ko nk buat cam 2 baik xpayah..ramai lagi kot pompuan kat luo sana tggu ko..

tapi nasihat aku die xpedulikan pom..die n nak lagi kat pompuan 2..pompuan 2 merayu2 nk balik semula kat die coz 4we die yang muda 2 panas baran..ceh..padan muke..bior ko rase la..kawan aku nie cinta entah ape2 la..main terima balik j pompuan nie..aduhai..mampus ko la...tapi sekarang aku dah lame xberhubung ngan die..alih2 hari 2 die telepon aku cakap awek die 2 curang lagi ngan die..ckap die dah xlayak nk duduk kat bumi n..die xsanggup tgk pimpuan 2 ngan lelaki lain..aku cakap.."lantak ko la mangkuk,dari dulu lagi aku suruh kau jangan berhubungan lagi dengan die ko degil. n sekarang ko terima j lah akibatnya lagi. die dah buat ko 3 kali xkan ko xsedar2 lagi dia gunakan kau untuk lepasakkan kesunyian die j. jagn jadi bodoh la. pikir la cikit".entah la sekarang camne..aku pom dah lame xcontact die..

Kita nie dalam cinta ne ad sifat keredhaan..lau die bukan jodoh kita, kita kne terima. Kita ne lepaskan die pergi mencari bahgia die sendiri. n lau kita dikecewakan pastikan cinta yang akan datang jangan kita dikecewakan lagi..

CINTAILAH ORANG YANG MENCINTAI KITA
BAHAGIAKANLAH DIRI KITA MELIHAT ORANG YANG KITA CINTA BAHAGIA...

AKU TETAP BAHAGIA KALU DA CINTA ATAU TANPA CINTA..CINTA KAN DATANG PADA BILA2 MASE TANPA KITA KETAHUI.. 


Tuesday, February 15, 2011

Hari Bahgia

salam..aiiiik aiiiiiik....alamk xtau nk mla dari mane nie kiri kanan belakang atau depan nie??auuuccchhhh...hehehehe dicubit diri sndri sebab melalut xtentu pasal..hehehehe...:)

hah..nie die idea dah mai dah..ok,camni mase aku balik ari 2..ingat lagi x bila aku balik??hehehe..as sndri pom xingat sbnrnya...hahahha...hehehehe..ok2 serius..mse balik cuti raya cina ari 2 la..raya cina hari khamis kan??tahu k xtau nie..lenguh k tnye lau xtau..huhuhuhu...ok...hari 2 mak aku bz giler coz ne siap kan tempahan ada apex cina kat umah nie tempah makann (nc minyak, ayam goreng kunyit, mee goreng, puding)..aku paggil die ALEX j..die ni baik sangat..makan pom macam owg melayu kerna dah biasa dah ngan kehidupan owg melayu nie..dan yang paling bez lau gong xi fai cai nie hahahhahah suke nya nk bagitau korang nie..aku selalu j dapat ampau dari die nie..klalu bagi RM200 n kitorang bagi2 ngan kak2 yg blom kawin la coz aku xde adik kan..hahhaa..bongsu lakatakan..stiap sorang dapt 5O hinggit,,lepas la lau ak yg boros nie nk mkn untuk 3hari kat uitm nie..hip2 hoooreyyyy...

ok..sudah la untuk raya cina punya cite..nie cite sal kes akak aku lak yang bertunang hari jumaat 2...sangat2 bez coz dpat pakai cantik2 walaupon tiap2 hari pom pakai cntik..heheh..leh posing atas pelamin..nk tgk pelamin x???cantik tau..jap2 nak research jap..lek lu....
tadaaaaaaaaaaa..amacam..ada berani..hahah..nie baru bertunang tau lom kawin lagi..entah cam mane grand 6ti nikah lak..atoii2...
korang nk tau xkakak aku yang mne tunang n nk kenal x??hahha..pada yang bujang dah xleh kenal la coz dah die dah bertunang...hahhaha..aku leh la cozbujang lagi..hahaha..
nie lah die..nk tgk mse tunang lak??aiiiii..bnyk la korang punya suke..nk jugak!!!ok lah ok lah..

amacam korang ada puas ati x??same xmuke??cntik x??tapi tgk r sape photografernya..wahahaha...cantikn...(dgn nada jeles..wahahaaha)
semoga die bahgia dgn pilihannya la..sedih la dah kurang dah kak untuk g ronggeng2 same2..huhuhu....ishishiskishkishkis......

nie hantaran dari pihak pempuan...

 sedapnya.....aummmmmmmmmmm....tapi sayangnya kek ini untuk pihak lelaki...huhuhu..kempunann aku nk makan..secret recipe 3..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
itulah name akak aku n tunangnya,,,

 nie hanatran dari pihak lelaki..silau tau..sari jauh dah 6pak datang dah..kuning nyah..hahahah...

 sori kak teh ambik gnbr jarimu..hahaha..hnya nak tunjuk cincin jew..yang belah kanan i2 lah cincinya..yg kiri 2 mak aku yg kasi dari dlu lagi..jgn salah anggap bagi cncin bnyk2 lk..hhikhik


n finally nie lah gmbar adik beradikku..huhuhu....amacam ad same x muke??X?????ye k???korang pikir la sndri..hahahahha.........

k lah..penat dah..assignmnt bnyk lagi xbuat nie..aliya(patner nt assgnmnt aku daaa) dah jeling semacam j 2 tgj aku taip yg xde kaitn ngn assgnmnt n...hahahah..sori ALIYA..k lah..bubye blog..muaaahhhhh2x...

Thursday, February 10, 2011

Penantian!!!!

Assalamualaikum, wahai belogku yang dah terupadate lame..(malas la 2)..kehlehekeh..
bukan apelah sebenar minggu nie bnr2 bz la kot..
dengan testnya,assignment berkati2 mnyakiitkan hatinya,cuti nya...hah??yang bab cuti nie xleh nk tgal nie..
first time kot aku naik bus express sejak duk kuantan nie..selama nie duk naik bus tant ting tong jew...:( :( (wah hahaha, dengan nada yang sedihnya la ....huhhuhuhuhu...

nielah bus yang aku naik..nice name kan..huhuhuhu
(Nini Express kuantan-kuala terengganu..Rm18)-state harga nak suk korang tahu..hahahaha..
 
nie ha bus sepatutnya aku naik tapi tersalah beli tiket lansung dimarahi ayahku yang tersayang..wahuhhuhuhu
perbualanku:-
          pok(panggiln untuk ayah aku):dik, mung naik bus nape mlm nie??(lorat terengganu da..)
        
         aku: malam nie owg(ne la sopan cikit..hihihi) bus nini la..xdop tiket dah(alasan j nie..padahal malas nk   
                cari kat terminal yang cukup sesak 2)..habis dah semua..owg beli pom tiket last dah nie duk sit
               depan kali or...
       
         pok: lah mu ni dik bakpe xnaik bus utama j murah cikit..tumpang j byar r 10 ya..drebar 2 kan owg kijal.

        aku:mlas r owg..xbiasa eh...dah xpe r owg naik kul 9 exgi..

n than tamat la perbualan aku..teeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttttttttttttttttt.........


penantiku sepanjang d terminal.....












> nie sebelah nie muke owgnya yang menunggu nie,,,

> ceh2,hehe..muke penat la nie..lps claz kot terus blik coz excited la lame xblk umah walaupom kg punya dekat la(boleh la 45minit k kot),..korang rase dekat x 2??wahahahaha..jgn ada sape2 yg jelez k....wuhohoho...





wah...selepas kematu bontot( heheehe 1jam j kot duk lam bas..xeh byg aku lau lau kwn2 yang duk 5,6,7 jam lam bus 2..berapa tahap kematu la melanda 2..wahahahaha)..finally sampai jugak kat kampung aku..KIJAL..ayah ku n mak ku dah menuggu untuk ambk aku....

rumahku syurgaku yang ku rindui..wahahahaha....

nie j lah untuk lo nie yer..(tetibe nk ckp utara lak..wahaha..)
okey la..maybe to be continue..bubye..salammm......